Certificering

Wat is het verschil tussen een installateur en een erkende installateur?

sterkin
In 2007 is de Vestigingswet komen te vervallen. In deze wet waren eisen opgenomen waaraan de elektrotechnische installateurs moesten voldoen. Al eerder waren de eisen voor de gastechnische installateur komen te vervallen. Dus vandaag de dag mag iedereen in Nederland zich installateur noemen. Voor u als particulier is het dan moeilijk om uit te maken wie dan de vakman is.
Niet iedereen mag zich erkend Sterkin installateur noemen. Daarvoor moet je aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen voldoen. Nadat gecontroleerd dat aan de eisen is voldaan, mag men zich erkend Sterkin installateur noemen.

J.S. Smit & ZN is Sterkin erkend.
Meer informatie over de Sterkin erkenning vindt u op www.sterkin.nl


sbbErkende leerbedrijven laten zien dat ze de kwaliteit van het vakmanschap willen garanderen en stimuleren. Deze uitstraling heeft uiteraard invloed op de manier waarop naar de bedrijfstak gekeken wordt en geldt als bewijs voor kwalitatief goede producten en diensten. Leerbedrijven die het predicaat erkend leerbedrijf hebben gekregen, zijn partners van SBB waarmee ze samenwerken aan het technisch vakmanschap. Een erkend leerbedrijf kan op een goede wijze de beroepspraktijkvorming uitvoeren, omdat ze een productieproces heeft dat voldoende gevarieerd is, ze een goed machinepark heeft en in staat is de leerlingen goed praktijkmateriaal aan te bieden en hen ook gedegen te begeleiden. Verder is er een praktijkopleider binnen het bedrijf aanwezig die voldoende vaktechnische kennis bezit, de nodige praktijkervaring heeft en van het bedrijf ook de ruimte krijgt om de leerlingen te begeleiden en contacten te onderhouden met de onderwijsinstelling.

J.S. Smit & ZN staat bij SBB geregistreerd als een erkend leerbedrijf waar het optimaliseren van kennis centraal staat.
Meer informatie over de SBB vindt u op www.s-bb.nl


kvinlIn het erkenningen register van de KvINL zijn de installatiebedrijven opgenomen die aangetoond hebben dat men beschikt over voldoende vakbekwaamheid. Naast de vakbekwaamheid dient het installatiebedrijf te beschikken over een uitrusting die nodig is om het installatiewerk naar behoren uit te voeren en op te leveren. Hierbij moet u denken aan meetinstrumenten om installaties op lekdichtheid (uw veiligheid) te testen, de aanwezigheid van de vereiste normen en publicaties om uw installaties zo te ontwerpen dat voldaan wordt aan de eisen ten aanzien van veiligheid en duurzaamheid

J.S. Smit & ZN is KvINL Erkend.
Meer informatie over de SEI erkenning vindt u op www.kvinl.nl


unetoAls u zaken doet met een bedrijf dat lid is van UNETO-VNI, dan kiest u voor kwaliteit, betrouwbaarheid, service en vakmanschap. De vakmensen van deze bedrijven zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ze weten welke nieuwe producten er op de markt zijn en wat er technisch allemaal mogelijk is. En uiteraard werken zij ook altijd volgens de meest recente technische eisen en wettelijke richtlijnen.

U kunt er dus uitstekend terecht voor een deskundig advies en kunt rekenen op een goede uitvoering. Kies dus voor bedrijven met het logo van UNETO-VNI.

J.S. Smit & Zn is Uneto-VNI Erkend.
Meer informatie over de Uneto-VNI vindt u op www.uneto-vni.nl